Categorii Blog

Categorii Blog

Argintul. Cum Il Curatam Si Ingrijim. Bijuterii din Argint Livrate Gratuit In Mun. Galati

In: Root Pe: Comentarii: 0

Sa descoperim Argintul.

De cele mai multe ori chiar si cele mai frumoase bijtuterii achizitionate isi schimba in mod neasteptat culoarea. Pentru a le pastra aspectul placut cat mai mult timp, trebuie sa tinem cont de mai multi factori. Frumusetea bijuteriilor depinde in special de cat de bine reusim sa le pastram si sa le intretinem.

Versatil si stralucitor, argintul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate pentru confectionarea bijuteriilor si accesoriilor. In forma sa pura, argintul este moale si maleabil, de aceea pentru a avea duritatea necesara in confectionarea bijuteriilor acesta este combinat cu alte aliaje. Astfel, denumirea de argint 925 vine de la faptul ca in amestec se afla 92,5% argint pur, iar 7,5% alt aliaj.

Innegrirea sau oxidarea se formeaza ca o reactie a argintului 925 cu ozonul si hidrogenul sulfurat din aer, iar pe bijuterie se depune un strat de culoare negru, verde sau galbui-maroniu. De asemenea, si alti factori precum produsele de infrumusetare și transpirația pot provoca o patare mai rapida a bijuteriei.

Nu poti impiedica 100% acesta reactie. Cu toate acestea, poate parea surprinzator, dar cea mai buna modalitate de a pastra lustrul si frumusetea argintului este chiar sa ne purtam bijuteriilr. Contactul cu pielea si uleiurile naturale ale acesteia “curata” argintul si acesta se va mentine stralucitor.

Cum facem sa curatam bijuteriile din Argint?

Pentru a readuce argintul la culoarea si stralucirea pe care a avut-o la inceput, exista cateva proceduri de curatare si indepartare a nuantelor nedorite ale argintului, cauzate de oxidare. Astfel: Folosirea lavetei profesionale, speciala pentru intretinere si curatare. Se foloseste periodic, atat pentru a curata diverse impuritati depuse sau petele de oxid, cat si pentru a reda luciul bijuteriilor. Folosirea bicarbonatului pe piesa de argint in zonele inegrite si curatati usor cu o periuta de dinti curata. Dupa, clatiti bijuteria si stergeti-o cu o carpa sau un material moale din bumbac. Folosirea foliei de aluminiu. Se imbraca interiorul unui recipient din sticla cu folie de aluminiu, se aseaza in interior bijuteria/bijuteriile, se adauga una-doua linguri de bicarbonat (putina sare, daca doriti), se toarna peste apa fierbinte. Dupa ce sa va lasa sa reactioneze cel putin 5 minute, se va clati bijuteria cu apa si se va usca folosind un material fin din bumbac.

Atentie! Daca bijuteria ta contine cristale, perle, sau alte pietre pretioase si nepretioase sfatul nostru e ca sa incredintati mai bine curatarea acesteia unui specialist.

Iata ce poti face pentru a preveni oxidarea bijuteriilor din argint: Evita sa tii bijuteriile din argint in zonele cu umiditate, precum camera de baie, Nu purta bijuterii cand faci sport, mergi la mare, spa, inot, faci curatenie, Pastreaza bijuteriile din argint in pungute inchise ermetic, tip ziplock, din care sa fie scos aerul,< Dupa purtare bijuteria se cu o carpa moale din bumbac pentru a indeparta impuritatile.

Acum stii de ce se inegreste argintul 925, cum pot fi curatate bijuteriile din argint si cum previi oxidarea! Te asteptam sa alegi cela mai frumoase bijuterii .

Comentarii

Lasa un comentariu