INGRIJIREA FLORILOR SI A PLANTELOR (BUCHETE FLORI, ARANJAMENTE FLORALE, ARANJAMENTE PLANTE, TERARII, PLANTE IN GHIVECI)

S.C. ATELIERUL DE DARURI S.R.L. prin website-ul sau va ofera posibilitatea sa comandati atat flori naturale cat si flori naturale criogenate, in forma de buchet sau aranjamente florale, precum si plante de interior, prin comanda direct pe site a oricarui produs afisat in categoriile listate in bara de meniuri sau in alte sectiuni in care acestea sunt afisate pe site.

Produsele disponibile pe siteul S.C. ATELIERUL DE DARURI S.R.L. pot contine materiale uscate sau conservate, suport de sticla, lemn, metal sau plastic burete floral, pamant, flori la fir, plante verzi, plante cu flori, plante cu fructe, plante cu legume, fructe, legume sau alte elemente de decor. Acestea nu sunt destinate consumului uman.

Produsele care contin flori sunt realizate handmade, individual, fiind usor diferite intre ele. Va aducem la cunostinta ca, fiind vorba de creatie si arta, nu doar mana designerului poate sa difere, ci inclusiv florile si plantele care, prin natura lor, sunt naturale si unice. Inclusiv florile si plantele din aceeasi specie difera usor una de cealalta, acest lucru patrandu-le caracterul unic. De asemenea, procesul lor de crestere este diferit si ele pot diferi usor fata de fotografia prezentata pe site.

Sezonalitatea anumitor sortimente de flori si plante determina de o potriva varietatea acestora, dar si disponibilitatea lor. In functie de sezon sau in cazul in care un anumit sortiment nu exista pe stoc la un moment dat, ne rezervam dreptul de a schimba respectivul sortiment cu un sortiment echivalent ca stil si de aceeasi valoare sau mai mare. Va reamintim ca aceste produse sunt perisabile si nu se pot returna.

Toate fotografiile prezentate pe site sunt cu titlu de prezentare, buchetele si aranjamentele pot diferi usor de fotografie in functie de stocurile disponibile si de mana designerului. De asemenea, plantele pot diferi usor fata de fotografia prezentata. Toate produsele sunt realizate handmade, iar fiecare produs in parte este unic.

Dorinta noastra este sa te bucuri cat mai mult de florile sau plantele primite si incercam sa iti venim in sprijin cu o serie de recomandari in ceea ce priveste ingrijirea lor. Astfel!

 • Vasul folosit pentru depozitarea florilor se clateste bine inainte de folosire!
 • Primul pas, inainte de a introduce florile in apa este sa tai 1-2 cm din tulpinile florilor!
 • La fiecare 2-3 zile incerca sa inlocuiesti apa, sa tai 1-2 cm din tulpinile florilor si sa clatesti bine vasul!
 • In cazul aranjamentelor de flori realizate in burete floral, pentru a evita uscarea buretelui floral, adauga in fiecare zi putina apa!
 • Incearca sa uzi plantele si aranjamentele de plante periodic, astfel incat solul sa fie mereu umed. Te rugam sa ai in vederea si sa verifici ca unele aranjamentele cu plante si unele terarii pot fi realizate in vase si recipiente care nu permit drenarea apei in exces!
 • Iti amintim ca uscarea solului sau udarea excesiva a acestuia, duc la deteriorarea plantelor!
 • Udarea plantelor se poate face si prin folosirea unui fertilizator achizitionat distinct de catre tine din magazinele sau sectoarele specializate. Pentru dilutia ingrasamantului, te rugam sa urmaresti cu atentie instructiunile de pe eticheta acestuia!
 • Daca ai achizitionat aranjamentele cu plante si terarii, acestea pot contine muschi verde natural. Acesta este conservat si nu are nevoie de apa, prin urmare, evita, cand adaugi apa plantelor udarea acestuia!
 • Iti amintim ca terariile sunt aranjamentele cu plante realizate in recipiente de sticla inchise sau cu capac. Pentru acestea nu este nevoie de o udare periodica, este nevoie de o reglare a umiditatii din interiorul vasului. In situatia in care pe peretii vasului observati un condens excesiv, aranjamentul trebuie lasat descoperit pentru a permite evaporarea excesului de apa. In schimb, daca solul pare uscat, adauga putina apa plantei!
 • Pastreaza florile, aranjamentele florale, plantele, terariile sau aranjamentele cu plante ferite de razele directe ale soarelui si departe de sursele directe de caldura sau aer conditionat!

Produsele realizate din materiale uscate sau conservate in suport de sticla, lemn, metal sau plastic, materiale precum muschiul conservat (denumit si licheni stabilizati) si plantele si florile conservate (denumite si stabilizate sau “criogenate”) isi pastreaza aspectul pentru cativa ani in urmatoarele conditii:

 • produsele vor fi pastrate numai la interior, in spatii aerisite, cu o umiditate normala si o temperatura intre 15 si 30 grade C;
 • produsele nu trebuie niciodata udate;
 • produsele nu trebuie expuse la soare (raze UV), sau in actiunea directa a surselor de caldura/ frig (calorifer, aer conditionat);
 • trebuie evitate atingerea sau pipairea produselor;
 • produsul va fi sters de praf doar prin folosirea unui pamatuf din pene.

Va rugam sa aveti in vedere ca atat muschiul conservat cat si plantele si florile conservate nu au nevoie de apa. In ciuda tuturor informatiilor care circula pe internet (de exemplu: muschii conservati cresc foarte greu, acestia absorb umiditatea din aer, au nevoie sa fie pulverizati cu apa), va aducem la cunostinta ca muschiul conservat, plantele si florile conservate NU cresc si NU au nevoie de apa. Apa nu este in beneficiul acestora si determina ca produsele sa se decoloreze, sa se usuce si sa devina casante si favorizeaza aparitia mucegaiului.

Temperatura medie, recomandata, de pastrare a florilor este de 16-18 grade C. Temperatura medie, recomandata, de pastrare a plantelor este de 18-20 grade C! Aceste produse pot contine burete floral, pamant, flori la fir, plante verzi, plante cu flori, plante cu fructe, plante cu legume, fructe, legume sau alte elemente de decor. Acestea nu sunt destinate consumului uman.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii inainte de a-l cumpara.