INGRIJIREA ARTICOLELOR VESTIMENTARE, INCALTAMINTEI SI A ACCESORIILOR.

Podusele vestimentare, incaltamintea si accesoriile comercializate prin intermediul S.C. ATELIERUL DE DARURI S.R.L. sunt noi, in ambalajul original al producatorului/distribuitorului. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil.
In continuare, va punem la dispozitie cateva repere pentru ingrijirea si utilizarea produselor din aceasta categorie.

Articolele vestimentare:
Asa cum facem si noi, sigur si voua vi se intampla, ca, imediat ce ati achizitionat un articol vestimentar sa taiati rapid eticheta. Maxim cititi rapid instructiunile de spalare. Pentru o pastrare optima si de durata a articolelor vestimantare va sugem, insa sa acordati atentie sporita instructiunilor de spalare si sa intelegeti semnificatia simbolurillor.

Primul aspect important pentru ca articolele să reziste pe o perioadă mai mare şi să nu se deterioreze la prima spălare este legat de spalarea corecta a cestora.
Eticheta ne atarge atentia asupra metodelor si etapelor spalarii. De exemplu: spalarea cu apa este simbolizata cu bazin, curatarea chimica cu cerc, uscarea cu un patrat, calcarea cu un fier, inalbirea cu un triunghi. Sa aveti in vedere ca linia prezenta langa/sub simbol semnifica faptul ca este necesar ca spalarea sa fie facuta pe modul delicat făcut pe modul delicat.
Totodata, ca recomnadam mare atentie la simbolurile pentru curatarea chimica, inalbire si calcare. Deopotriva, va recomnadam o stoarcere şi o acţiune mecanică reduse.

Ca si reguli generale simplificate pentru dumneavoastra, va recomnadam ca pentru fiecare tip de material sa evitati temperaturile excesive, avand in vedere urmatoarele reguli simple:

  • piesele vestimantare din matase si captusite cu matase, intotdeauna se vor curata uscat;
  • piesele vestimantare din bumbac colorat se vor spala separat;
  • piesele vestimantare din lana nu trebuie spălate la temperaturi înalte (a nu se depăşi 40°).

Incaltaminte:
Dupa fiecare purtare, incaltamintea trebuie curatata de praf si asezata pe sanuri potrivite ca marime si forma;

  • Se recomanda depozitarea in locuri curate, ferite de surse de caldura si umezeala
  • Inainte de aplicarea oricarui produs pentru intretinere, luciu sau crema este necesara curatarea si uscarea incaltamintei;
  • Pantofii nu se spala in masina de spalat;
  • Se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de încălţăminte într-o saptamana, pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mari durata de utilizare;
  • Incaltamintea trebuie ferita de lovituri directe si de agatarea sau calcarea in obiecte ascutite, smoala, bitum sau alte materiale ce pot conduce la distrugerea talpii;
  • Incaltamintea cu fete netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale umed;
  • Se recomanda evitarea periei si a substantelor de curatare ce contin acetona si alcool;
  • Incaltamintea cu fete din piele velurata sau nabuc se curata cu o perie speciala pentru aceste tipuri de piele. A nu se folosi apa deoarece poate pata fata materialului. Petele de ulei sau grasimi se pot indeparta doar cu solutii speciale, recomandate acestor tipuri de piele;
  • Incaltamintea cu fete de lac sau metalizate se curata de praf cu o carpa moale, fiind interzisa folosirea substantelor de curatare ce contin acetona si alcool;
  • Incaltamintea cu fete textile se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata de praf cu perie de haine uscata.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii inainte de a-l cumpara.